Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda protiv Cibalije i Gradine

Vlado_jagodic_sloboda_nova

Nakon subotnje pobjede protiv Sarajeva igrači Slobode dobili su dva dana odmora. Već sutra na stadionu Tušanj počet će pripreme za start u Ligi 6, gdje Tuzlaci u 1. kolu gostuju na Grbavici.

S ovog treninga izostat će novi miljenik navijača, Almedin Zilkić, koji je dobio dan više odmora da otputuje u Novi Pazar i posjeti bolesnu majku.

Trener Vlado Jagodić namjeravao je tokom dvosedmične pauze ekipu odvesti u Etno-selo Stanišići, ali im je plan „pokvarila“ kadetska reprezentacija BiH koja će se u Stanišićima pripremati, a zatim igrati susrete elitnog kruga kvalifikacija za EP.

Nakon što je stručni štab „crveno-crnih“ odlučio treninge organizirati na Tušnju, ispriječio se novi problem zbog kojeg će Sloboda silom prilika ići u goste.

– Uprava stadiona Tušanj planirala je sanaciju terena, koji je pun „kratera“ i nismo imali izbora, nego potražiti novu destinaciju za treninge. Najvjerovatnije ćemo preseliti u Odžak, gdje je teren prilično dobar. U subotu ćemo biti gosti Cibalije u Vinkovcima, a susret je zakazan za 15 sati – rekao je Feni trener Jagodić.

Tri dana poslije odigrat će još jednu pripremnu utakmicu, prije nego što se vrate na Tušanj.

U utorak, 28. marta, Sloboda će biti gost drugoligaša Gradine iz Srebrenika, nakon čega bi se treninzi trebali nastaviti na Tušnju.

Jagodić je, inače, ocijenio da je Sloboda nakon 22 kola u potpunosti ispunila klupske ciljeve, a pobjeda protiv Sarajeva, uz poraz Radnika na Grbavici, vratila je Tuzlake u igru za Evropu.