Sloboda zabila Čeliku tri gola i promašila više prilika nego za cijelu sezonu (VIDEO)

sloboda_celik_penal1

Sloboda je na Tušnju slavila ubjedljivu pobjedu u utakmici 17. kola BH Telecom Premijer lige protiv Čelika (3:0). Zeničanima je to bio peti uzastopni poraz u prvenstvu.

Tuzlaci su poveli odmah na startu meča, kada je Ordagić iskoristio grešku gostujuće odbrane, uzeo loptu, a zatim oboren u šesnaestercu, a sudac pokazao na bijelu tačku. Za 1:0 siguran je bio Krpić.

Tim Slavka Petrovića i nakon gola nastavio je pritiskati goste iz Zenice. Šanse su se redale jedna za drugom.

Marković, Krpić dva puta, Smajić, pa Ordagićeva prečka, pa ponovo Smajić…

Svi spomenuti ispromašivali su se do 40. minuta, a kada su svi pomislili da je tu kraj šansama i da će Čelik otići na poluvrijeme ipak sa samo jednim golom zaostatka, uslijedila je prilika, a po mnogima i promašaj sezone.

Grahovac je uposlio Todorovića, koji je ispred sebe imao prazan gol, ali je šutirao je pored gola. I kada nisu uspjeli nogometaši Slobode, svoju mrežu pogodio je Šišić u sudačkoj nadoknadi prvog dijela za 2:0 na semaforu.

Sloboda je dva puta pogađala sa bijele tačke

Ništa manje Sloboda nije stvara prilike ni u drugom dijelu, ali mreže su mirovale sve do 75. minuta kada je dosuđen još jedan penal za Slobodu, ovaj put nakon što je u kaznenom prostoru oboren Krpić, a siguran sa bijele tačke bio je Osmanagić.

Jedno od rijetkih uzbuđenja pred golom domaćih desilo se u 67. minuti kada je Šabanović zakasnio na ubačenu loptu.