Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi susreti polufinala nogometnog Kupa BiH

Sloga iz Gornjeg Crnjelova igra historijski meč, Široki dočekuje TOŠK

sloga

Iako igraju protiv ekipe iz nižeg ranga, trener Sarajeva Husref Musemić ne potcjenjuje protivnika i od svojih igrača traži maksimalni oprez

Prve utakmice polufinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19. igraju se danas.

Na Gradskom stadionu u Bijeljini sastat će se OFK Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Sarajevo, dok će na stadionu Pacara igrati Široki Brijeg i TOŠK iz Tešnja. Oba susreta počinju od 16.00 sati.

Iako igraju protiv ekipe iz nižeg ranga, trener Sarajeva Husref Musemić ne potcjenjuje protivnika i od svojih igrača traži maksimalni oprez.

– U ranijim fazama Kupa smo se već sastali s Veležom i kakanjskim Rudarom, te smo u tim susretima vidjeli da su to ekipe koje mogu da nam naprave probleme. Morat ćemo biti oprezni i sa Slogom i uz takav pristup u dvije utakmice doći do rezultata koji će nas odvesti u finale – kazao je Musemić.

Ulogu favorita imaju i nogometaši Širokog Brijega protiv ekipe iz Tešnja.

Pomoćni trener domaćeg tima Aleksandar Vlaho ističe da respektuju TOŠK-a, koji “plasmanom u polufinale sigurno ima kvalitet”.

– Ipak, mi smo Široki Brijeg, mi smo premijerligaška ekipa i svjesni smo da smo favoriti u ovom meču. Imat ćemo i neke promjene u sastavu u odnosu na prethodni meč, ali ko god sutra istrči na teren sigurno će uraditi sve da već u prvoj utakmici napravimo rezultat koji bi nas približio finalu – najavio je Vlaho.

Revanš susreti na programu su 10. aprila u Sarajevu i Tešnju.