defanzivac bayerna

Slomljeni Boateng zbog smrti bivše djevojke neće igrati finale u Kataru

Boateng (34) i 25-godišnja Kasie Lenhardt prekinuli su prije desetak dana, a dnevnik Bild navodi da je manekenka pronađena mrtva u utorak u svom domu u Berlinu. Preminula je na sinov šesti rođendan

Bayernov defanzivac Jerome Boateng napustio je ekipu u srijedu kako bi se vratio u Njemačku zbog smrti svoje bivše djevojke, najavio je trener evropskog prvaka Hansi Flick uoči finala klupskog Svjetskog kupa u Kataru.

“Jerome je došao u moju sobu i pitao me za dopuštenje da ode kući”, rekao je Flick na posljednjoj konferenciji za štampu prije finala u četvrtak protiv meksičkog Monterrey Tigersa.

Boateng (34) i 25-godišnja Kasia Lenhardt prekinuli su prije desetak dana, a dnevnik Bild navodi da je manekenka pronađena mrtva u utorak u svom domu u Berlinu. Preminula je na sinov šesti rođendan.

Boateng je u vezi s atraktivnom manekenkom bio godinu i pol, ali ju je ostavio jer ga je navodno ucjenjivala i, prema njegovim riječima, prijetila da će ga uništiti.

“Kasia mi je često prijetila da će me uništiti. Prijetila mi je da će mi uništiti karijeru i da ću ostati bez djece. Najavljivala je da će me optužiti da sam je tukao jer je znala da me za istu stvar optužila i majka moje djece i da smo na sudu zbog toga. Kontaktirala je čak i nju kako bi svjedočila u njezinu korist. Sve je činila da me uništi. Kreirala je lažne profile na društvenim mrežama i širila je laži o meni s ciljem da me uništi. Nadam se da će dobiti pomoć jer joj je ona hitno potrebna”, kazao je nedavno nogometaš u razgovoru za Bild.

Odmah nakon raskida se oglasila i nesretna manekenka koja je Boatenga nazvala vragom.

“Okončala sam vezu zbog tvojih laži i prevara. Progovorit ću, ali moram se prvo sabrati. Trebat će mi vremena. Uzvratit ću udarac, nikad nisam bila tako odlučna, jer sam iskorištena i prevarena”, napisala je ona.

Njemački mediji tvrde da se radi o samoubistvu.