Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slovačka savladala Rusiju i ostala u igri za drugi krug

slovačka

Fudbaleri Slovačke savladali su Rusiju rezultatom 2:1 u drugom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Slovaci u Lillu odigrala fantastično prvo poluvrijeme i golovima Vladimira Weisa i Mareka Hamsika zadržala šanse da se plasira u sledeću rundu.

Činilo se da je u prvih pola sata meča Rusija bolja ekipa, ali je poslije kontranapada Slovačka povela i preuzela kontrolu nad utakmicom.

Marek Hamsik je u 32. minutu fantastično proigrao Vladimira Weisa na lijevom boku, koji se izvukao iz ofsajda, a ovaj izbacio Berezutskog i Smoljnikova i rutinski pogodio suprotni ugao.

U finišu prvog poluvremena igrači Jana Kozaka riješili su pitanje pobjednika, a za to se pobrinuo Hamsik fantastičnim pogotkom sa lijevog boka.

Nakon šanse na startu drugog poluvremena Slovaci su pokušali da umrtve ritam sve do kraja meča, što je moglo skupo da ih košta u finišu. Prvo je Shatov odlično pronašao Glushakova koji je glavom smanjio na 2:1, a onda su Glushakov i Dzyuba imali odlične prilike za izjednačenje.

https://www.youtube.com/watch?v=hNjGf9ZVIZ8

Međutim, golova do kraja meča nije bilo i uspjeli su da se izvuku i popnu na drugo mjesto tabele sa 3 boda, koliko ima i Vels, ali uz utakmicu manje. Slijede Engleska i Rusija sa po jednim bodom.

U drugoj utakmici grupe B Engleska i Vels igraju u četvrtak od 15 časova.