Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Slovenac “izgubio živce” i isključio igrača u 37. minutu zbog odugovlačenja

sudija slovenac

Da stvar bude bizarnija, Slovanc nije ni upozorio igrača da požuri s izvođenjem auta

Švicarska je sinoć pobijedila reprezentaciju Sjeverne Irske s 2:0 u utakmici 7. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Golove za Švicarsku zabili su Christian Fassnacht i Steven Zuber, ali susret je obilježio događaj iz 37. minute otkad je Sjeverna Irska igrala s igračem manje.

Lijevi bek Sjeverne Irske Jamal Lewis uspio je zaraditi isključenje zbog odugovlačenja s izvođenjem auta. Slovenski sudac Slavko Vinčić dao mu je drugi žuti karton u ranoj fazi utakmice jer je predugo čekao s izvođenjem ubačaja sa strane, a prvi karton zaradio je u 23. minuti susreta.

Da stvar bude bizarnija, Slovenac nije ni upozorio igrača da požuri s izvođenjem auta.

“I ovo je gotovo. Za Jamala Lewisa ovo je drugi žuti karton. Slavko Vinčić izgubio je živce. Moram priznati, možda je u nekim situacijama Vinčić progledao igračima kroz prste za žuti karton, ali ovo je prestrogo. Rekao bih da Vinčić ne bi nikad dao Lewisu drugi žuti karton da je znao da već ima jedan. Probajmo biti svi zajedno realni, je li ovo vrijedno drugog žutog kartona?” zapitao se komentator Sportkluba koji je također ostao iznenađen odlukom.

Lewis nije mogao vjerovati šta se dogodilo / FOTO: Screenshot

Šokiran je bio i selektor Sjeverne Irske Ian Baraclough nakon meča, koji je odluku Slovenca nazvao “užasnom” i “đavolskom”…