Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fsrs

Smijenjen Kovačević, počeo je kraj Begićeve ere u bh. fudbalu!

fsrs (1)

Ulogu predsjednika do novih izbora preuzeće prvi potpredsjednik FSRS Dušan Marković iz Bijeljine

Na vanrednoj Skupštini Fudbalskog saveza Republike Srpske delegati su jednoglasno donijeli odluku o smjeni predsjednika Mileta Kovačevića.

Glasalo je 44 delegata od ukupno 55, i svi su bili jednoglasni u zahtjevu da se dosadašnji predsjednik FSRS Mile Kovačević razriješi dužnosti.

Ulogu predsjednika do novih izbora preuzeće prvi potpredsjednik FSRS Dušan Marković iz Bijeljine.

Sjednici koja je održana u Banskom dvoru u Banjaluci pored delegata Skupštine, prisustvovala su i četiri člana Izvršnog odbora FSBiH, kao i Izvršni odbor kuće fudbala RS.

Kovačević i Begić

Smjena Kovačević po svemu sudeći najavljuje je kraj vladavine bh. fudbalom Elvedina Begića i njegovih ljudi. Vladavine obilježene skandalima, sunovratom domaćeg i reprezentativnog fudbala.

Kovačević je godinama bio jedan od ključnih Begićevih ljudi, i skoro je izvjesno da već na sljedećim izborima Nogometni savez BiH dobija novog predsjednika. Veliki favorit za tu poziciju je Vico Zeljković, trenutno alfa i omega banjalučkog Borca.

Kovačević je smijenjen, uprkos pokušaju da se to zaustavi. Čak je danas sazvana i hitna sjetnica Pravnog komiteta NSBiH, na kojoj se, zanimljivo, pojavio i Begić. No, ni ta hitna sjednica nije uspjela zaustaviti neminovno, smjenu Kovačevića. Naime, Pravni komitet se proglasio nenadležnim!

Izbori u Nogometnom savezu BiH trebali bi biti održani iduće godine.