Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snimak iz tunela pokazala kome je Messi vikao “glupane”

messi 3232323 (1)

Argentina se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva, nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacila Nizozemsku. Hrvatska i Argentina za finale igraju u utorak od 20 sati. Bila je to dramatična utakmica u kojoj se Nizozemska vratila nakon zaostatka 2:0, ali nije uspjela izvesti preokret.

Utakmica je bila emotivna i napeta, a sudija Lahoz je podijelio čak 14 žutih kartona. Posebno je nervozan bio Lionel Messi, koji je provocirao Nizozemce, a nije se smirio ni poslije utakmice. Podsjetimo, prilikom davanja intervjua za argentinske medije počeo je vikati: “Šta gledaš? Šta hoćeš? Miči se tamo, glupane.” Argentinski novinar ga je zamolio da se smiri, a situacija nije dalje eskalirala.

Sada je otkrivena pozadina te priče.

Naime, Messi je vikao na dvostrukog strijelca za Nizozemsku Wouta Weghorsta. Nizozemski napadač htio je prići Messiju u tunelu i rukovati se, na što su ga zaustavili drugi igrači Argentine jer su to doživjeli kao provokaciju, a napadač PSG-a je počeo vrijeđati.

Španska Marca piše kako su se Messi i Weghorst zakačili već na terenu, netom nakon završetka raspucavanja, a taj sukob se nastavio i nakon susreta. U emisiji nakon utakmice Sergio Aguero je potvrdio kako je i on sudjelovao u sukobu, a nakon utakmice je poručio Nizozemcima da odu “igrati FIFA-u”.

“Jako sam razočaran Messijem. Htio sam se rukovati s njim, ali on to nije htio. Ne razumijem baš španski, ali sam siguran da mi je rekao nešto vrlo neugodno”, rekao je nizozemski napadač nakon susreta.