navijački neredi

Snimak kolone Bad Blue Boysa na putu prema Atini; Grci: “Znamo s kim su se našli”

FOTO: Jutarnji list/Screenhot

Grčki mediji, između ostalog, snažno su se obrušili na policijsku hijerarhiju i vodstvo koje je, smatraju, ozbiljno zakazalo

Ozbiljna pitanja valja postaviti među policijskom hijerarhijom, piše jedan od najčitanijih grčkih portala protothema.gr, nakon neviđenog huliganskog divljanja Dinamovih navijača u Grčkoj. Istoimeni grčki portal objavio je i snimak, kako napominju, “falange hrvatskih huligana obrijanih glava i u crnom” koji državnim cestama putuju prema Atini.

“Kako je moguće da ih niko nije zaustavio”, glavno je pitanje. Policija je morala biti svjesna zabrane gostovanja koju je izdala krovna evropska nogometna organizacija.

Iznenađujuće je da toliki broj automobila koji su se kretali jedan iza drugoga nije primijećen da ih policijske snage blokiraju na naplatnoj cesti ili na nekom drugom dijelu državne ceste s obzirom na zabranu kretanja navijača.

Kretanje vozila državnim cestama prati se nadzornim kamerama te je u konkretnom slučaju vidljivo da se radi o organiziranom kretanju navijača, navode.

Grčki portal Protothema.gr tvrdi da su se Bad Blue Boysi susreli s navijačima Panathinaikosa te su zajedno sjeli u voz i izašli na stanici Pefkakia, odakle su pješačili do kvarta Nova Filadelfija gdje je smješten stadion AEK-a.