Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snimka na kojoj navijači tuku Messijevog brata

messi-tuca

Burno je bilo na stadionu Santiago Estadio Nacional gdje je u finalu Copa Americe Čile nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bio bolji od Argentine. Pogotovo je burno bilo na tribinama gdje je pred kraj prvog poluvremena napadnuta porodica Messi, a prve snimke pokazuju kako je teži incident spasila policija brzom reakcijom.

Na snimci loše kvalitete vide se navijači u argentinskim dresovima koje su prvo verbalno, a nakon toga i fički napali navijači Čilea koji su izgubili kontrolu. Na snimci vrlo loše kvalitete (čekaju se kvalitetnije snimke koje će pomoći policiji!) se vidi kako i razni predmeti lete prema maloj grupi navijača Argentine među kojima su bili Messijevi roditelji te dva brata. Sramota! Čak se vidi i tuča te vjerovatno ima još ozlijeđenih.

U incidentu je, kao što je poznato, Messijev stariji brat Rodrigo lakše ozlijeđen zbog čega je cijela porodica odmah napustila tribinu i ostatak utakmice odgledala je u TV salonu unutar stadiona.

Navodno je gužvu na tribinama i odlazak svoje porodice s terena uočio i Messi kojeg je to potpuno izbacilo iz takta. Koliko je neraspoložen vidjelo se prilikom dodjele medalja, a navodno je odbio primiti nagradu i za ‘Najboljeg igrača Cope’ pa je organizator uklonio pehar koji je trebao osvojiti. Sve su spomenute skandale su ubilježile kamere i nema sumnje kako će se još dugo o ovome govoriti i pisati.