Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Šok na Grbavici: Bašić se žali da mu fali lijevi bek, Ćorić presretan

zeljo gosk
FOTO: Damir Hajdarbašić / fkz.ba
Detalj sa susreta na Grbavici

Očekivao sam pobjedu poslije reprezentativne pauze, bili smo blizu, ali i daleko. Sve sam vam rekao s time, kazao je Bašić

Fudbaleri Željezničara poraženi su na svom terenu od ekipe Goška rezultatom 3:2 u susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaći sastav diktirao je tempo ovog susreta od prvog minuta, ali većih prilika početkom utakmice nije bilo. Prvi ozbiljan napad Gošk je izveo u 18. minutu kada je nakon kontranapada Ramljak šutirao ravno u golmama Željezničara Muftića.

Nakon nekoliko slabijih napada, napori Željezničara su urodili plodom u 34. minutu kada je Mekić doveo domaći sastav u vodstvo. Vodstvom domaćina od 1:0 okončano je prvo poluvrijeme.

Željezničar je imao inicijativu i početkom drugog poluvremena, a prvu ozbiljnu priliku u 51. minutu propustio je napadač „plavih“ Krpić, koji nije uspio savladati gostujućeg golmana Bobić.

Iako je Željezničar bio bolji protivnik u drugom poluvremenu i kreirao veći broj prilika, Gošk u 61. minutu dolazi do poravnanja odličnim pogotkom Skorupa iz slobodnog udarca.

Kako se bližio kraj susreta, Željezničar je intenzivirao napade, te u narednih petnaestak minuta kreirao nekoliko izglednih prilika koje ipak nogometaši domaćeg tima nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Veliku priliku u nakon ubačaja iz kornera u 74. minutu propustio je Cocalić.

Već u narednom minutu s druge strane stigla je kazna za njegov promašaj kada Hasukić postiže drugi gol za gostujući tim.

Do posljednjih minuta susreta Željezničar nije uspjevao ozbiljnije ugroziti gol gostiju iz Gabele. Ipak, u sudijskoj nadoknadi Haračić dovodi utakmicu u novi egal, nakon što je uspio iskorisiti grešku golmana Bobića, koji je loše reagovao nakon Mekićevog šuta i nije uspio izbaciti loptu ispred svog gola.

U posljednjim minutama sudijske nadoknade Turunjanin propušta veliku šansu za domaće. A potom slijedi novi šok na Grbavici. Nižić zabija za veliku pobjedu gostiju od 3:2.

Bašić: Imamo samo jednog lijevog beka

“Teška utakmica, po teškom terenu, bolan poraz. Imaš dvije prilike da riješiš utakmicu, i onda utakmica u zadnoj sekundi ode u drugu stranu. Zaista je teško i pričati poslije ovakvog poraza i ovakvih preokreta. Zadnje dvije dvije utakmice nemamo ni sreće. Pokušali smo sve sa izmjenama u drugom poluvremenu sa ofanzivcima, nismo uspjeli, čestitam GOŠK-u na pobjedi. Na nama je da radimo”, kazao je trener Plavih Nermin Bašić.

“Nisu se alarmi upalili, daleko od toga. Rastemo, radimo na tome. Očekivali smo taj neki pad. Očekivao sam pobjedu poslije reprezentativne pauze, bili smo blizu, ali i daleko. Sve sam vam rekao s time”, kazao je Bašić.

Bašić se požalio da ima samo jednog lijevog beka.

“Definitivno, imamo samo jednog lijevog beka, a volio bih da imamo dva igrača na svakoj poziciji. To je možda najdeficitarnija pozicija. Želim da vidimo šta možemo, a šta ne. Idemo biti pozitivni, idemo raditi i da znamo gdje nam je mjesto što je vrlo bitno”, riječi su Bašića nakon trećeg poraza ove sezone.

Ćorić: Ljepotica od utakmice

“Ljepotica od utakmice, gledatelji su mogli uživati. Iskoristit ću priliku da Želji čestitam rođendan”, kazao je nakon velike pobjede Denis Ćorić, trener GOŠK-a.

“Čestitam svojim momcima, oni su to zaslužili. Ovo večeras je bio šlag na sav trud. Nismo došli da se branimo igrali smo ofanzivno. Drugo poluvrijeme, dogovorili smo se da krenemo. Vidjeli ste sami, na kraju sa zvukom sirene zabili smo taj treći gol. To je nagrada za sve što smo radili. Čestitke svima na večerašnjoj utakmici”, poručio je Ćorić.