Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Šok na Grbavici: Željo ubilježio prvi poraz u novoj sezoni

AH2A6752 (1)

Željo je prije ove utakmice imao četiri pobjede iz četiri utakmice

Golom Nedima Hadžića u 31. minutu utakmice 5. kola Premijer lige BiH Mladost iz Doboja kod Kaknja stigla je do prve pobjede ove sezone.

Tim Mladosti prvo slavlje u novoj sezoni dočekao je na gostovanju kod lidera na tabeli, sarajevskog Željezničara.

Željo je prije ove utakmice imao četiri pobjede iz četiri utakmice.

Željezničar je tokom svih 90 minuta imao terensku inicijativu, ali napadači plavih nisu bili precizni. Samo je Ivan Lendrić šest puta šutirao na gol gostiju, no niti jednom lopta nije završila u mreži.

S druge strane, Mladost je uglavom čuvala svoj gol, ali je u nekoliko navrata iz kontranapada ozbiljno zaprijetila domaćem timu. Hadžićevom golu prethodila je veoma loša reakcija iskusnog Aleksandra Kosorića, ali i odličan udarac mladog igrača gostiju.

Pogledajte gol iz drugog ugla…

Naredni meč Željezničar igra u četvrtak, kada se u kvalifikacijama za Evropsku ligu sastaje sa Maccabi Haifom. Mladost je pobjedom na Grbavici skupila četiri boda iz pet utakmica. Prije pobjede nad Željom, Mladost je jedini bod osvojila protiv drugog sarajevskog ligaša, Sarajeva.

Sutra su na programu dvije utakmice petog kola, sastaju se Široki – Borac (18.55) i Zrinjski – Sloboda (21.05). U nedjelju će svoje mečeve petog kola odigrati Krupa – Radnik (17.00), Tuzla City – Olimpic (17.00), Sarajevo – Velež (19.00).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore