Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Šokantan poraz Dinama od kosovskog kluba, Jakirović pred otkazom: “Bruka. Ispričavam se”

Foto: Marko lukunic/PIXSELL

Nakon što je u nedjelju izgubio derbi protiv Hajduka, večeras je u drugom kolu Konferencijske lige njegov tim poražen od Balkanija u Prištini.

Sergej Jakirović, trener zagrebačkog Dinama, vezao je dva poraza i, znajući kako treneri na Maksimiru lako gube posao, stolica mu se dobrano trese.

Nakon što je u nedjelju izgubio derbi protiv Hajduka, večeras je u drugom kolu Konferencijske lige njegov tim poražen od Balkanija u Prištini.

“Modrima” su nedostajali Bruno Petković, Dario Špikić i Stefan Ristovski zbog povreda, Robert Ljubičić zbog bolesti, dok Arijan Ademi nije niti prijavljen za grupnu fazu KL. Problema je imao i Josip Drmić.

“Zaslužen poraz. Ispričavam se cijeloj Hrvatskoj i navijačima. Preuzimam odgovornost. Imali smo to što imamo, probali smo izvući maksimum. Oni su bili puno bolji od nas. Ono što sam ja htio da radimo, radili su oni nama. Ovo mi je najteži poraz u karijeri. Bruka, to treba priznati. Vidjet ćemo što nosi sutrašnji dan.

Željeli smo i mi pobijediti, no možda to nije bilo dovoljno. Odnosno, očito nije bilo dovoljno. Puno se igrača treba zamisliti. Treba se baciti na glavu, nikome nije zabranjeno driblati, dodavati… Bio bih lud kada bih to zabranio svojim igračima. Primili smo vrlo jeftin pogodak. Koliko smo god radili i analizirali, dogodilo se. Možemo do sutra pričati. Vrijeme je za neke druge igrače.

Nedostajao je dobar ubačaj, morali smo ići puno oštrije. Probali smo sa zamjenama, opteretiti ih, ali onda smo dobili drugi gol. Istra za tri dana i onda stanka? Treba prvo vidjeti što će se dogoditi sutra”, izjavio je trener Sergej Jakirović.

Kosovski tim slavio je sa 2:0. Kryeziu je u 44. minuti pogodio za 1:0, a konačan rezultat postavio je Hamidi u 83. minuti.

U prvom susretu iz ove skupine Viktorija Plzen je na gostovanju preokretom pobijedila Astanu sa 2:1 upisavši i drugu pobjedu.

Na tabeli vodi Viktorija sa šest bodova, Dinamo i Balkani imaju po tri boda, dok je Astana bez bodova.