Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serija A

Šokantne scene na kraju derbija: Igrači Milana davili i udarali igrače Intera

milan inter
Foto: Screenshot/X

Pred kraj utakmice vidjeli smo dva trenutka u kojima je došlo do pomračenja uma nogometaša Milana

Inter je u utakmici 33. kola talijanske Serie A pobijedio gradskog rivala Milan s 2:1 te tako osigurao jubilarni 20. naslov prvaka Italije u klupskoj historiji

Tako će Inter sada iznad grba na dresu nositi dvije zvjezdice, a još je dobio i šansu proslaviti ga pred navijačima Milana.

Golove za pobjedu ekipe Simonea Inzaghija postigli su Francesco Acerbi u 18. minuti susreta i Marcos Thuram, koji je bio precizan u 49. minuti utakmice.

Jedini gol Milana postigao je Fikayo Tomori u 80. minuti. Inter je tako pet kola prije kraja pobjegao na ogromnih 17 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Milan.

Pomračenje uma

Pred kraj utakmice vidjeli smo dva trenutka u kojima je došlo do pomračenja uma nogometaša Milana. Prvo je Theo Hernandez nakon jednog duela Leaoa i Dumfriesa u trećoj minuti sudačke nadoknade žestoko nasrnuo na Dumfriesa i počeo ga daviti, a saigrači su ih jedva razdvojili. Sudac je odmah isključio obojicu.

Situaciju pogledajte na ovom LINKU.

Nekoliko minuta kasnije isključen je i kapetan Milana Davide Calabria. On je kod jednog kornera bio u duelu pred golom Intera, a isključen je jer je laktom odalamio, čini se namjerno, jednog od nogometaša Intera.

Situaciju pogledajte na ovom LINKU.