Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Solazur & Buena Vista vode vas u Dublin da bodrite Zmajeve

reprezentacija bih zmajevi

Nakon uspješno organizovanog putovanja na Kipar na utakmicu nogometne reprezentacije BiH, Solazur & Buena Vista organizuju put u Irsku, na posljednji okršaj za plasman na Euro 2016. u Francuskoj, saopšteno je iz ove turističke agencije.

“Za sve one koji žele prisustvovati revanš utakmici baraža u Dublinu, organizovan je direktan charter let iz Sarajeva 15. novembra, sa polaskom u jutarnjim satima. Dublin je glavni i najveći grad Republike Irske, a ovu spektakularnu utakmicu ćemo gledati na fascinantnom stadionu Aviva, koji ima kapacitet 51.700 sjedećih mjesta, od kojih je za naše navijače rezervisano 2500 mjesta. Smještaj će biti organizovan u Hotelu Ibis 3* gdje cijena aranžmana iznosi 899 KM plus takse, Hotelu Clayton Ballsbridge 4* za 1099 KM plus takse, te hotelima The Morgan 4*, Hilton 4* ili Radisson Blue 4* po cijeni od 1199 KM plus takse. Povratak u Sarajevo je planiran u utorak 17. novembra u popodnevnim satima.

Više informacija možete pronaći na stranici Solazur & Buena Vista.

Za ovu utakmicu očekivano vlada veliko interesovanje, tako da je ostalo još 15 slobodnih mjesta. U ovom slučaju smo vremenski ograničeni zbog procesa viziranja pasoša, te predlažemo svima koji su eventalno planirali putovanje u Irsku, da se prijave najkasnije do subote (31.10.) kako bi već u ponedjeljak završili vize u ambasadi Republike Irske u Ljubljani. Znamo da za većinu građana BiH ovaj aranžman nije povoljan međutim dužina leta i izuzetno skupi hoteli u Dublinu diktiraju ovakve cijene na tržištu. Moguće je individualno pronaći i neke jeftinije kombinacije letova iz okolnih zemalja, ali brojni zahtjevi naših klijenata su nas naveli da organizujemo direktan charter let iz Sarajeva, bez dodatnih presjedanja i troškova”, navodi se u saopštenju.

Ono što je najvažnije za građane Bosne i Hercegovine jeste, da je Turistička agencija Solazur & Buena Vista uspjela obezbijediti pojednostavljenu proceduru viziranja pasoša za sve putnike, bez potrebe ličnog pojavljivanja u ambasadi Republike Irske u Ljubljani. Viza za bh. građane je besplatna, sa BiH pasošem koji minimalno vrijedi 6 mjeseci
od dana povratka, tj. do 17. maja 2016. godine.

Putnici trebaju popuniti sljedeći formular i potpisati ga lično, te dostaviti slijedeća dokumenta:

– original BIH / SRB pasoš

– 1 fotografija (format za pasoš)

– originalna potvrda na memorandumu od firme napisana na engleskom jeziku gdje je podnosilac zahtjeva zaposlen i na kojoj funkciji, kolika prosječna mjesečna primanja ostvaruje i da u navedenom terminu od 15. do 17. novembra putuje u Republiku Irsku. Potvrda može biti i na našem jeziku, uz ovjerenu kopiju prevoda na engleski jezik kod sudskog tumača – kopije izvoda sa banke gdje se vidi redovni priliv posljednjih 6 mjesečnih plata (ovjereno od banke ili firme)

– za studente i učenike potvrda sa fakulteta

– za penzionere, potvrda o zadnje tri penzije

– Krajnji rok za predaju pasoša i prateće dokumentacije za viziranje je 31.10.2015.