Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvi veliki ispit

Solskjaer: Ako postoji trenutak za velike utakmice, onda je to sada

Ole Gunnar Solskjaer

Solskjaer je imenovan za privremenog menadžera dva dana nakon žrijeba parova osmine finala Lige šampiona

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda uoči večerašnje prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Paris Saint-Germaina kazao je da je pred njegovim timom veliki izazov. No, norveški trener je naglasio da susret sa PSG-om dočekuju u idealnoj formi i sa velikim samopouzdanjem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Solskjaer se ne zavarava medijskim navodima da će dobiti stalni posao menadžera u Manchester Unitedu ukoliko prođe PSG u Ligi šampiona.

“Ostalo je još nekoliko mjeseci do kraja sezone da uradim sve što mogu za klub. Bilo bi previše jednostavno reći pobijedi PSG i ostaješ. Probajte malo promijeniti scenario“, poručio je Solskjaer novinarima i dodao:

“Uživam u svakoj minuti od kako sam došao i upoznao igrače. Mislim da pred PSG ne možemo biti s boljim samopouzdanjem i formom, tako da se tvarno raduje sljedećim utakmicama koje dolaze.“

Solskjaer je imenovan za privremenog menadžera dva dana nakon žrijeba parova osmine finala Lige šampiona.

“Gledao sam žrijeb sa sinom Noahom i rekli smo: ‘Uh, čeka nas veliki izazov’. Ali, dali smo sebi najbolju moguću priliku načinom na koji smo došli do ove utakmice, jer imamo ogromno samopouzdanje. Otkrio sam kakav tim imamo, izgledamo kao tim i slažemo se oko toga kako trebamo da pristupamo utakmicama. Dakle, ako postoji idealan trenutak za igranje velikih utakmica, onda je to sada“, optimista je norveški trener.

Manchester je od dolaska Solskjaera na klupu u nizu od 12 utakmica bez poraza. “Crveni đavoli“ ostvarili su čak 11 pobjeda i jedan remi.

Prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Manchester Uniteda i PSG-a igraće se večeras na Old Traffordu sa početkom u 21 sat. Revanš će se igrati 6. marta na “Parku prinčevu“.