The Mirror

Solskjaer čisti svlačionicu Uniteda, među šest otpisanih i Sanchez

solskjaer (1)

Najveći problem predstavlja Sanchez koji ima ugovor od čak 25 miliona eura godišnje pa bi ga se United htio riješiti što prije da rastereti budžet za plaće

Ole Gunnar Solskjaer otpisao je šestoricu nogometaša Manchester Uniteda, a najzvučnije ime među njima je Alexis Sanchez koji se uskoro vraća u klub s posudbe u Interu.

United igra fantastično od povratka nogometa, ali da bi se uključio u borbu za titulu, mora prodati nekoliko nogometaša na koje više ne računa.

Upravo zato se na listi za transfer našao Sanchez, a tu su još Chris Smalling, Marcos Rojo, Phil Jones, Jesse Lingard i Diogo Dalot, piše Mirror.

Ipak, najveći problem predstavlja Sanchez koji ima ugovor od čak 25 miliona eura godišnje pa bi ga se United htio riješiti što prije da rastereti budžet za plaće.

Inače, Manchester United ovog se vikenda propustio probiti na treće mjesto engleskog prvenstva nakon što je u posljednjem susretu 35. kola na Old Traffordu odigrao 2:2 protiv Southamptona.

United je tako ostao na petom mjestu s 59 bodova koliko ima i Leicester City stepenicu više. Chelsea ima 60, a na prve dvije pozicije su Liverpool s 93 i Manchester City sa 72 boda.