Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Solskjaer: Fudbalere koji nisu mentalno spremni ne možemo forsirati

matic-solskjaer

Norvežanin je za Sky Sports izjavio kako pomno prate situaciju u kojoj se nalaze fudbaleri i da će poslušati savjete stručnjaka kada je riječ o ponovnom igranju fudbala

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer poručio je kako fudbalere koji zbog novog tipa koronavirusa nisu mentalno spremni igrati, ne mogu forsirati na to, javlja Anadolu Agency (AA).

Norvežanin je za Sky Sports izjavio kako pomno prate situaciju u kojoj se nalaze fudbaleri i da će poslušati savjete stručnjaka kada je riječ o ponovnom igranju fudbala.

Prema njegovim riječima, ljekari su u stalnom kontaktu s igračima.

“Fudbalere koji nisu mentalno spremni, ne možemo forsirati da igraju. Prioritet je zdravlje fudbalera i nećemo ulaziti ni u kakav rizik kada je riječ o tome”, rekao je Solskjaer.

Osvrnuo se i na prijedloge da se utakmice Premier Lige igraju bez publike.

“Fudbal je uvijek vezan za navijače, sredinu u kojoj igrate i atmosferu, ali prolazimo kroz čudno vrijeme. Šta god da se odluči, vraćanje fudbalu će svima podići raspoloženje”, smatra on.

Podsjetio je kako su navikli da se rukuju i grle s fudbalerima.

“Sada toga više nema. Ono što me stvarno brine jeste kako ćemo se vratiti i kako ćemo opet izgraditi tu sredinu”, rekao je Solskjaer.