Uoči duela s Evertonom

Solskjaer: Manchester United očajnički želi osvajati trofeje

solskjaer (1)

Solskjaer je prošle sezone odveo United do polufinala FA kupa, Liga kupa i Lige Evrope te trećeg mjesta u Premier ligi

Uoči večerašnjeg duela sa Evertonom u četvrtfinalu Liga kupa Ole Gunnar Solskjaer kazao je da Manchester United očajnički želi osvajati trofeje ove sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Klub koji je najviše puta bio šampiona Engleske, čak 20, i osvajao sve što se može osvojiti, od kraja ere veliko Sir Alexa Fergusona u vitrine je donio tek pehare FA kupa, Liga kupa i Lige Evrope. Posljednji je osvojen pehar Luge Evrope, pod vodstvom Josea Mourinha, 2017. godine.

Solskjaer je prošle sezone odveo United do polufinala FA kupa, Liga kupa i Lige Evrope te trećeg mjesta u Premier ligi. Bio je jako blizu pehara, ali klub i dalje čeka pehar.

“Naravno da je to nešto čemu težimo. Želimo napredovati svake sezone, a poboljšanje u odnosu na prošlu je doći do finala. Naravno, kada dođete do finala, bitna je samo jedna stvar, a to je podizanje trofeja. Sjećam se kada sam osvojio svoj prvi trofej, a i onog pred kraj karijere, koji je, mislim, bio prvi za Patricea Evru i Nemanju Vidića. Bio je to Liga kup 2006. godine. To zaista daje nešto timu. Očajnički želimo doći do trofeja. Ovi igrači očajnički žele naučiti kako pobjeđivati“, istakao je norveški trener.

Duel Evertona i Manchester Uniteda igraće se na Goodison Parku večeras sa početkom u 21 sat.