Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Manchestera

Solskjaer nakon novog poraza: Nismo imali kontrolu nad utakmicom

matic-solskjaer

Možda sam trebao drugačije početi utakmicu. Moramo pobjeđivati u ovakvim utakmicama i zaista smo razočarani

Fudbaleri Bournemoutha danas su prekinuli niz Manchester Uniteda od tri uzastopne gostujuće pobjede u svim takmičenjima. U 11. kolu Premier lige “trešnje“ su pred svojim navijačima slavili rezultatom 1:0, a menadžer gostiju Ole Gunnar Solskjaer je rekao da njegovi izabranici nisu imali kontrolu nad utakmicom, te da su zasluženo izgubili, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Razočarani smo, ali kada dođete na ovakva mjesta morate preuzeti kontrolu nad igrom. Nismo to uradili i nismo mogli postići gol. Možda sam trebao drugačije početi utakmicu. Moramo pobjeđivati u ovakvim utakmicama i zaista smo razočarani. Sada moramo gledati prema naprijed”, kazao je Solskjaer i dodao:

“Uvijek ste tužni kada izgubite. S obzirom na formu u kojoj smo bili, nadali smo se da ćemo osvojiti tri boda. Za nas je ovo korak nazad, ali moramo to zaboraviti i ponovo krenuti naprijed. Nismo iskoristili dobar početak utakmice i trenutak magije je protivniku donio trijumf. U utakmicama poput ove jako je važno da prvi postignete gol, a oni su to uspjeli.”

Strijelac pobjednosnog gola za Bournemouth bio je Joshua King u 45. minutu. Najbolju priliku za United propustio je mladi Mason Greenwood sedam minuta prije kraja, kada je s dva-tri metra od gola poslao loptu u stativu.

United je u Bournemouthu upisao četvrti ovosezonski poraz u Premier ligi i nalazi se na desetom mjestu s 13 bodova, ali i utakmicom više u odnosu na ostale timove. “Trešnje“ su, pak, trijumfom prišle gornjem dijelu tabele i sada su šeste sa 16 bodova.