menadžer Manchester Uniteda

Solskjaer: Ne brine me što je Pochettino slobodan

olegunnarsolskjaer-1 (1)

Razgovaram s Woodwardom i vlasnicima cijelo vrijeme o tome kako će klub napredovati. To se ne mijenja ako neki drugi klubovi promijene menadžera, rekao je Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je danas da ga nimalo ne brine što je Mauricio Pochettino, nakon otkaza u Tottenhamu, postao slobodan trener, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima britanskih medija, Pochettino je bio jedan od glavnih kandidata za nasljednika Josea Mourinha u decembru prošle godine, prije nego što je za privremenog menadžera imenovan Soslkjaer. Norvežanin je sjajno odradio posao i dobio stalni ugovor, ali mu ne ide najbolje ove sezone, pa su se odmah po Pochettinovom napuštanju Tottenhama pojavile nove glasine kako bi mogao preuzeti klub s Old Trafforda.

“To me nimalo ne brine. Imam najbolji posao na svijetu. Ako imate posao, ili ako ste bez posla, a menadžer ste, onda želite biti na ovoj poziciji. U stvari nije važno šta se dešava okolo. Moram se fokusirati na moj posao u Manchester Unitedu i raditi to najbolje što mogu”, kazao je Solskjaer za britanske medije i dodao:

“Razgovaram s Edom Woodwardom i vlasnicima cijelo vrijeme o tome kako će klub napredovati. To se ne mijenja ako neki drugi klubovi promijene menadžera.”

United je imao najgori početak sezone u Premier ligi u posljednje 33 godine, ali od tada su malo popravili položaj na tabeli s dvije pobjede u posljednja tri susreta. Sada su udaljeni devet bodova od četvrtog mjesta, koje vodi u Ligu šampiona, ali su i dalje u igri u FA kupu, Liga kupu i Ligi Evrope.

“Crveni đavoli” će u 13. kolu Premier lige u nedjelju gostovati Sheffield Unitedu, jednom od prijatnijih ovosezonskih iznenađenja. Trenutno Manchester je na sedmom mjestu sa 16 bodova, a Sheffield na petom s bodom više. Lider je Liverpool s 34 boda.