Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener "đavola"

Solskjaer odgovorio kritičarima: Van de Beek će nam biti jako važan

Van de Beek

Bio bih razočaran kada bi neki moji saigrači rekli da nisam bio važan u Manchester Unitedu, a nisam počeo puno utakmica, rekao menadžer “crvenih đavola“

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda odgovorio je kritičarima kojima smeta što Donny van de Beek, ljetošnje pojačanje iz Ajax vrijedno 40 miliona eura, ne igra previše. Tom prilikom Norvežanin je naglasio da će veznjak tokom sezone biti jako važan za ekipu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Van de Beek je ove sezone počeo svega dvije od sedam utakmica, i to obje u Liga kupu, najmanje važnom takmičenju.

“To puno govori o našoj širini kvaliteta, jer ga ne moramo koristiti u svakoj utakmici, to sve govori o našim ambicijama“, istakao je Solskjaer.

On je uoči večerašnjeg duela Lige šampiona protiv RB Leipziga, kazao da njegov tim igra utakmicu svaka dva ili tri dana i da će iskoristiti sve igrače koje ima.

Među onima koji su javno kritikovali činjenicu da Van de Beek igra jako malo bili su Patrice Evra, bivši fudbaler Uniteda i Jamie Carragher, nekadašnji defanzivac Liverpoola. Naime, obojica su se zapitala zbog čega je United doveo tako skupog igrača, ako će sjediti na klupi?

“Lijepo je kada se neki igrači i komentatori malo potrude. Znam da im nedostaje vremena na televiziji i da moraju brzo iznijeti svoje mišljenje, ali moraju znati da ne morate početi prve tri utakmice da biste znali da ste važan dio momčadi. Bio bih razočaran kada bi neki moji saigrači rekli da nisam bio važan u Manchester Unitedu, a nisam počeo puno utakmica. Donny će nam biti jako, jako važan. Ne brinite zbog toga“, poručio je Solskjaer.

Manchester United će večeras sa početkom u 21 sat ugostiti Leipzig u drugom kolu grupe H Lige šampiona. Oba tima u ovaj susret ulaze sa po tri boda, nakon što su u prvom kolu savladali Paris Saint-Germain, odnosno Istanbul Basaksehir.