Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

menadžer Manchester Uniteda

Solskjaer: Pogba očajnički želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme

pogba

Pogba je fantastičan igrač i konačno je opet spreman. Sjajno je vidjeti ga kako pokazuje svoje kvalitete, a doprinos koji je dao, izborivši penal, bio je veliki za nas, rekao Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je da Paul Pogba očajnički želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. Naime, francuski reprezentativac je u petak uvečer na gostovanju kod Tottenhama prvi put zaigrao nakon 26. decembra, kada je povrijedio skočni zglob, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pogba je ušao sa klupe u 63. minuti i odigrao impresivno te izborio penal, koji je Bruno Fernandes realizovao za izjednačenje i ispostaviće se konačnih 1:1.

“Pogba je fantastičan igrač i konačno je opet spreman. Sjajno je vidjeti ga kako pokazuje svoje kvalitete, a doprinos koji je dao, izborivši penal, bio je veliki za nas. Imao je groznu sezonu sa povredama i očajnički želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Pogba uvijek želi da igra. Obožava fudbal“, istakao je Solskjaer za britanske medije.

Pogba odigrao je tek devetu klupsku utakmicu ove sezone i upisao je 34 minute u prvoj utakmici Uniteda, nakon suspenzije zbog koronavirusa početkom marta. Kompletirao je 17 od 18 dodavanja, četiri puta ukrao loptu i napravio dva bloka, što je Solskjaer opisao kao učinak svestranog veznjaka.

Ono što menadžera “crvenih đavola“ raduje i to što je Pogba također pokazao znakove povezanosti sa januarskim pojačanjem Fernandesa, koji je od dolaska iz lisabonskog Sportinga upisao po tri gola i asistencije.

“To je definitivno partnerstvo na kojem želimo graditi tim. Oni su zajedno trenirali, a zajedno su imali i pola sata na terenu. Naravno da želimo najbolje igrače na terenu i želimo pronaći balans u timu“, zaključio je Solskjaer.

Poslije sinoćnjeg derbija 30. kola Premier lige Manchester United je na petom mjestu sa 46 bodova, a Tottenham na osmom sa četiri manje.