Trener Manchestera

Solskjaer: Ronaldo je kao Michael Jordan

New Project (65)
Cristiano Ronaldo / FOTO: Screenshot

Ronaldo se ovog ljeta iz Juventusa vratio na Old Trafford, postigao je devet golova u svim takmičenjima, od kojih pet u Ligi šampiona

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer rekao je da fudbaler Cristiano Ronaldo ima uticaj na ekipu kakav je Michael Jordan imao u Chicago Bullsima.

United je sinoć u Bergamu odigrao neriješeno 2:2 protiv Atalante u Ligi šampiona, nakon što je u dva navrata morao da juri zaostatak. Ronaldo je postigao oba gola, a izjednačujući u prvom minutu nadoknade vremena.

“Svi imamo naše uloge i odgovornosti. Naravno da je Cristiano lider u grupi, on postiže golove. Nismo srećni što smo primili dva gola, ali on nam pruža ovakve trenutke i siguran sam da ni Chicago Bullsima nije smetalo što imaju u ekipi Michaela Jordana. Ekipe imaju igrače koje imaju i zbog toga su Manchester United, zbog toga su šampioni u Chicago Bullsima”, rekao je Solskjær, prenio je Sky.

Ronaldo se ovog ljeta iz Juventusa vratio na Old Trafford, postigao je devet golova u svim takmičenjima, od kojih pet u Ligi šampiona.

“Cristiano je za na nas sve bolji, osjeća se bolje. Nije obavio pripreme na pravi način, a sada je sve bolji i dostigao je brzinu”, naveo je Solskjær.

Odbrambeni fudbaler Uniteda Raphaël Varane vratio se nedavno na teren poslije povrede, ali je sinoć u prvom poluvremenu morao da izađe iz igre pošto je istegao tetivu.

“Osjetio je da se radi o tetivi, pa nije želio da rizikuje. Prema prvim pregledima, ne izgleda dobro, ali nadamo se da će poslije dodatnih pregleda vijesti biti bolje”, naveo je Solskjær.

Na tabeli Grupe F United je prvi na tabeli sa sedam bodova, koliko ima i drugoplasirani Villarreal. Atalanta je treća sa pet bodova, a Young Boys ima tri.