Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

birljira u romi

Solskjaer: Smalling će se vratiti u Manchester United

smalling

Znamo da ponekad kada promijeniš okruženje situacija može ići u oba smjera. Međutim, Smalling je tip koji će riješiti takav izazov, rekao je Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer je potvrdio da će se Chris Smalling, koji ove sezone igra sjajno za Romu, po isteku jednogodišnje posudbe vratiti u Manchester United.

Smalling je prešao u Romu na posudbu na kraju ljetnog prelaznog roka, a iz “vučice“ su jasno stavili do znanja da bi željeli što prije otkupiti njegov ugovor od Uniteda.

Međutim, Solskjaer je uvjeren da će se 30-godišnji defanzivac vratiti u United nakon što mu istekne ugovor o posudbi.

“Da, vratiće se. Smalling je fantastičan. Znamo da ponekad kada promijeniš okruženje situacija može ići u oba smjera. Međutim, Smalling je tip koji će riješiti takav izazov. Kulturan je, uživa u životu tamo. To je novo iskustvo za njega. On je momak koji nije mogao biti ovdje, a da ne bude standardan i jako mi je drago zbog njega. Možemo vidjeti kakav je vrhunski igrač“, kazao je menadžer Manchester Uniteda za britanske medije.

Smalling je karijeru počeo u Maidstone Unitedu, a zatim je igrao za Fulham i Manchester United. Od ljetošnjeg dolaska u Romu odigrao je 11 takmičarskih utakmica i postigao dva gola. Za reprezentaciju Engleske je nastupio u 31 susretu uz jedan pogodak.