Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Manchester United

Solskjaer: U Barcelonu ćemo otići s namjerom da postignemo gol

manchester

“Barca“ je do velike pobjede u Manchesteru stigla zahvaljujući autogolu Lukea Shawa u 12. minuti utakmice

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda optimista je uprkos sinoćnjem porazu 0:1 na Old Traffordu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Barcelone. Norveški trener smatra da njegov tim ima potencijal da na Camp Nou zatrese protivničku mrežu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Igramo protiv odličnog tima. Biće teško, ali otići ćemo tamo svjesni činjenice da možemo postići gol. Ići ćemo tamo sa samo jednom stvari u mojoj glavi, a to je da moramo dati gol“, kazao je Solskjaer i nastavio:

“Izvedba protiv Paris Saint-Germaina daje nam nadu i uvjerava nas da to možemo uraditi. Ipak, činjenica je da ćemo igrati protiv favorita.“

“Barca“ je do velike pobjede u Manchesteru stigla zahvaljujući autogolu Lukea Shawa u 12. minuti utakmice. Ernesto Valverde, trener Barcelone uprkos trijumfu ni ne pomišlja da otpiše United.

“Samo treba pogledati šta su uradili u Parizu. Pobjednik će tek biti odlučen. Oni su moćan tim i kada su nas pritisnuli stvorili su nam mnogo problema. Fudbal je zabavna igra, puna svega. Teško je kontrolisati loptu kada su agresivni u presingu. Mislim da će revanš biti izuzetno težak i da 1:0 nije odlučilo pobjednika“, rekao je Valverde.

Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Barcelone i Manchester Uniteda igraće se 16. aprila na Camp Nouu sa početkom u 21 sat.