Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester United

Solskjaer zaštitno lice prodaje ulaznica za narednu sezonu

Ole Gunnar Solskjaer

Prema navodima britanskih medija, to znači da će Solskjaer gotovo sigurno dobiti posao menadžera “crvenih đavola” na trajnoj osnovi, ali iz kluba takvu informaciju još uvijek nisu potvrdili

Fudbalski klub Manchester United koristiće privremnog menadžera Ole Gunnara Solskjaera kao zaštitno lice za ulaznice za narednu sezonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima britanskih medija, to znači da će Solskjaer gotovo sigurno dobiti posao menadžera “crvenih đavola” na trajnoj osnovi, ali iz kluba takvu informaciju još uvijek nisu potvrdili.

“Napravio sam video snimak. Molim navijače da kupe svoje sezonske ulaznice. Nije čudno što sam to uradio, ali ako moja djeca vide reklamu sa mnom u njoj i ja se vratim kući u Norvešku, to će im biti čudno”, kazao je Solskjaer, prenose britanski mediji.

Od dolaska na klupu Uniteda, norveški trener je oborio nekoliko rekorda. Prvo je ušao u istoriju nadmašivši legendarnog Matta Busbyja, upisavši šest uzastopnih ligaških pobjeda od preuzimanja tima s Old Trafforda. Busby je imao pet trijumfa u nizu. Zatim je sredinom ove sedmice ostvario osmu uzastopnu gostujuću pobjedu u svim takmičenjima, što Manchester United nikada ranije nije uspio.

“Svi znaju da bih volio ostati, ali to neće biti odlučeno do kraja sezone. Ali, bez obzira jesam li ja navijač ili menadžer, oni bi trebali kupiti sezonske ulaznice jer klub neće nikud otići“, istakao je Solskjaer.

Nakon 28 odigranih kola, Manchester United zauzima peto mjesto sa 55 bodova, 14 manje od lidera Liverpoola.

“Crveni đavoli“ će danas na Old Traffordu u 29. kolu ugostiti Southampton, a susret se igra s početkom u 16 sati.