Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sorokin: Arsenalovi navijači nemaju se čega bojati u Moskvi

Arsenal

Alexei Sorokin, predsjednik Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva 2018. izjavio je da Arsenalovi navijači nemaju čega da se boje u Moskvi, uoči duela njihovog kluba i CSKA u Ligi Evrope, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ogledi Arsenala i CSKA dolaze u trenutku kada su tenzije na relaciji Velika Britanija – Rusija sve veće zbog trovanja bivšeg špijuna Sergeija Skripala i njegove kćerke Yulije.

No, Sorokin tvrdi da britanski državljani, koji su planirali pratiti svoje ljubimce na gostovanju u Moskvi, nemaju razloga za zabrinutost.

“Obezbijedićemo sigurnost u jednakoj mjeri za sve, od velikodstojnika do navijača. Šteta je što će se utakmice CSKA i Arsenala igrati u takvim okolnostima”, rekao je Sorokin za rusku agenciju TASS, a prenose britanski mediji.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije u srijedu je izdalo upozorenje svojim državljanima za putovanje u Rusiji zbog “mogućnosti antibritanskog raspoloženja ili uznemiravanja”.

Ta preporuka u petak je objavljena i na klupskoj internet stranici Arsenala, nakon žrijeba parova četvrtfinala Lige Evrope.

“Apsolutno nema osnova za takva upozorenja. Za nas nema nikakve razlike odakle ljudi dolaze ili kakvi su naši diplomatski odnosi s njihovim zemljama”, tvrdi Sorokin, koji je i visokopozicioniran u Fudbalskom savezu Rusije.

Prva utakmica četvrtfinala Lige Evrope između Arsenala i CSKA igraće se 5. aprila u Londonu, a revanš sedam dana kasnije u Moskvi.