Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premiership

Soslkjaer oborio Busbyjev rekord

methode_times_prod_web_bin_5546a1c8-1b5d-11e9-944c-54b267eb465b

Norvežanin je upisao šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu od dolaska na klupu Unteda, a prethodni rekorder bio je Busby sa pet trijumfa u nizu

Dan prije 25. godišnjice od smrti Matta Busbyja, legendarnog menadžera Manchester Uniteda, Ole Gunnar Solskjaer oborio je njegov rekord. Naime, Norvežanin je upisao šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu od dolaska na klupu Unteda, a prethodni rekorder bio je Busby sa pet trijumfa u nizu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kada se Solskjaerovom nizu doda i trijumf u FA kupu protiv Readinga onda je jasno da norveški trener ima star iz snova na klupi kluba u kojem se kao igrač proslavio kao “zlatna zamjena“ u eri još jednog legendarnog menadžera Alexa Fergusona.

“Crveni đavoli“ su danas u 23. kolu Premier lige na Old Traffordu savladali Brighton rezultatom 2:1 i prišli četvrtoj poziciji, koja vodi u Ligu šampiona, na svega tri boda zaostatka. Iako je izgledalo da će United nakon vodstva 2:0 lako doći do pobjede, posljednjih 20 minuta su, ipak, strepili.

“Ovo danas je bio pravi test. Ne mislim da smo odigrali utakmicu onako kako smo trebali. To je možda sljedeći izazov za momke. Ponekad se mora naporno raditi za pobjedu. Na momente smo odigravali neke sjajne stvari. Na otvaranju drugog poluvremena smo mogli sve riješiti jer smo imali velike šanse. Nakon toga, posljednjih 20 minuta smo bili u problemima. Ne možete uvijek igrati fantastičan fudbal. U pojedinim trenucima smo to radili i tri boda su sjajna“, kazao je Solskjaer za britanske medije.

Busby je vodio United od 1945. do 1969. i od 1970. do 1971. godine. Osvojio je po pet pehara šampiona i Superkupa Engleske, dva FA kupa i jedan Kup šampiona.

Manchester United je nakon 23 kola na šestom mjestu sa 44 boda, koliko ima i petoplasirani Arsenal, dok je Chelsea četvrti sa tri boda više. Lider Liverpool ima 60, a slijede ga sa po utakmicom manje Manchester City sa 53 i Tottenham sa 48 bodova.