Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šou Alvesa na presici Barce: Neću da pričam sa novinarima Marce

Untitled

Ni dva dana nakon prave fudbalske rapsodije koju je Barcelona prikazala u prvom ukrštanju koplja sa madridskim Realom strasti se nisu smirile.

Predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez najavio je velike promjene na klupi i u igračkom kadru, dok na drugom kraju Španije Dani Alves pravi šou.

Desni bek Barcelone prisustvovao je danas konferenciji za štampu pred okršaj sa Romom u Ligi prvaka u utorak, a iako je vidno bio dobro raspoložen nakon velike pobjede u derbiju, nije želio svima da izađe u susret i odgovara na pitanja. Naime, novinar radija Marca želeo je da postavi pitanje Brazilcu, ali ga je on brzo presjekao.

“Vi ste sa radio Marce?”, upitao je Alves, a kada je dobio potvrdan odgovor dodao je:”Ne, ne… To važi za novinare Marce i Asa – nemojte trošiti vaše, ni moje vrijeme, nemojte mi postavljati pitanja”.

Iako su mu novinari dva madridska lista skrenuli pažnju na to da mora da odgovori na pitanja novinara, Alves je samo još jednom rekao da nema šta da razgovara sa njima, a onda je nastavio sa svojom pričom.

Pored protokolarnih stvari, pripadnike medija interesovalo je Alvesovo mišljenje o trenutnom stanju Cristiana Ronalda i mogućem odlasku iz Reala…

“Slušajte, Cristiano Ronaldo je čovjek koji se pominje u previše priča. On je i dalje igrač vrhunskog kvaliteta. Ali, možda je upravo to i problem kod njega. On je jednostavno takav tip da voli da bude protagonista u svakoj priči. Kad već hoćeš da budeš takav, da ljudi stalno pričaju o tebi i da budeš u centru pažnje, onda moraš da prihvatiš i krivicu za loše igre. Što se mene, iskreno, tiče – baš me briga šta Ronaldo radi. Takođe, nije me briga šta se sve dešava u Realu sve dok mi igramo dobro”, poručio je Alves.

On je zatim otkrio da je Barcelona htjela da postigne i peti pogodak protiv Reala i da tako samo poštuje protivnika.

“Da, nakon što smo postigli i četvrti gol željeli smo da damo i peti. Tako na najbolji mogući način poštuješ protivnika. To je nešto što nas je Guardiola naučio. Ako možemo da postignemo i 100 golova, moramo da idemo bolje od 4:0”, zaključio je Alves.