Fudbal

Selektor Engleske

Southgate: Biće izazov ujediniti igrače Liverpoola i Tottenhama poslije finala

17/05/2019

To je najveći izazov za sve nas, da se takmičimo jedni protiv drugih, a onda sve to ostavimo iza sebe i zapamtimo da smo sa Engleskom jedan tim i da podržavamo jedni druge, rekao Southgate

Gareth Southgate, selektor fudbalske reprezentacije Engleske, izjavio je da će biti pravi trenerski izazov ujediniti igrače Liverpoola i Tottenhama nakon finala Lige šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Englesku od 5. do 9. juna čeka nastup na finalnom turniru Lige nacija, na kojem će igrati još Portugal, Holandija i Švajcarska. Samo četiri dana ranije u finalu Lige šampina u Madridu prvi put u istoriji sastaće se dva engleska kluba. Na Southgateovom spisku sa 27 imena nalazi se čak devet fudbalera Liverpoola i Tottenhama.

“Moraćemo napraviti brzu, ali i ispravnu procjenu u kakvom su stanju u tih nekoliko dana. To je veoma individualno, posebno kada igrate u tako veikoj utakmici“, kazao je Southgate i dodao:

“Prvi put ćemo imati ovakvo iskustvo. Imali smo prošle godine u kampu Trenta Alexander-Arnolda i Jordana Hendersona, koji su bili izuzetno razočarani porazom u finalu od Reala. Nažalost neko će i ovoga puta doći sa takvim raspoloženjem. Biće to jedinstvena situacija. Biće to test naših trenerskih vještina i našeg timskog duha. To je najveći izazov za sve nas, da se takmičimo jedni protiv drugih, a onda sve to ostavimo iza sebe i zapamtimo da smo sa Engleskom jedan tim i da podržavamo jedni druge. To je bila naša ogromna snaga u proteklih 18 mjeseci.“

Englezi će u polufinalu završnog turnira Lige nacija 6. juna u Guimaraesu igrati protiv Holanđana. U drugom polufinalu, dan ranije u Portu, snage će odmjeriti domaćini Portugalci i Švajcarci. Finale je zakazano za 9. juni u Portu sa početkom u 20.45 sati. Istog dana u 15 sati u Guimaraesu će se igrati utakmica za treće mjesto.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.