Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spaletti i Pjanić o Džeki: Pomoći ćemo mu u ovim teškim trenucima

dzeko

Promjena trenera nije donijela puno promjene u igri Rome. Ekipaiz glavnog grada je protiv Verone upisala još jedan remi, a prema prikazanom na terenu, Luciano Spalletti će imati puno posla.

“Nije ovo bio dobar nastup, ali se ekipa barem trudila. Imali smo prilika za pogodak koje nismo iskoristili i teško je prihvatiti ovakav rezultat, ali ima i pozitivnih stvari. Vidio sam kako se svi trude i na kraju su bili stvarno razočarani rezultatom,” rekao je Luciano Spalletti nakon utakmice, a onda se okrenuo Edinu Džeki koji nije postigao pogodak za Romu od kraja novembra i utakmice Lige prvaka protiv Barcelone.

“Kada igrate u velikom klubu i prolazite kroz težak period, onda se to dodatno naglašava. Potrošili smo puno novca na Džeku i možemo mu pomoći kroz ove teške trenutke”.

“Danas smo ispaštali tri ili četiri kontre, a to je jedna od stvari koje smo dogovorili da ćemo izbjeći. Miralem Pjanić je radio dobro na zadržavanju svoje pozicije, ali je previše bio čuvan od protivnika i nije se uspijevao kretati”.

“Prečesto smo gubili loptu na sredini terena, ali ne zato što smo pokušavali igrati svoju igru nego zato što smo išli u kontre, ali previše mahnito.”

Miralem Pjanić je dobio novu ulogu na terenu.

“Tokom sedmice sam razgovarao s trenerom, stavio me je ispred odbrane. Imao sam puno dodira s loptom, jasno je da se moramo popraviti i biti precizniji, ali sviđa mi se nova pozicija.”

“Ekipa je iza njega, pokušavamo ga uposliti loptama, a i on daje sve od sebe. Ovakvi se periodi događaju kod napadača, uvijek je teško izvući se iz toga, ali on je odlučan u tome od prvog trenutka u klubu i radi zaista jako puno. Naravno da očekuje golove, i nama je bitan, nastavit ćemo ga podržavati sve vrijeme, rekao je Pjanić o Edinu Džeki, prenosi Goal.com.