Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spalletti: Džeko ili Kalinić? Edin se već dokazao

dzeko spalletti

Roma i Fiorentina su direktni suparnici za treće mjesto u prvenstvu, posljednje koje vodi u Ligu prvaka. Nakon lošeg prvog dijela sezone, Roma je napokon uhvatila pobjednički ritam, pa su uspjeli nanizati šest prvenstvenih pobjeda. Luciano Spalletti je imao samo riječi hvale za svoje suparnike.

“Fiorentina je ekipa koja je mnogo napredovala u posljednje četiri godine. Igraju moderan nogomet, imaju dobru i snažnu ekipu. Imaju veliku podršku u Firenci i zaista dobar tim, a utakmica će sigurno biti jako dobra i zanimljiva. Nadam se da Olimpico neće biti prazan unatoč bojkotu navijača”, rekao je Luciano Spalletti na konferenciji za medije i nastavio je:

“Pjanić i Nainggolan su u konkurenciji za utakmicu, na De Rossija neću računati, dok ću o Džeki razmisliti do petka i donijeti odluku hoće li krenuti od prve minute. Sutra moramo biti bolji nego ikada i imam povjerenje u sve igrače koje izvedem od prve minute”.

“Znamo da će oni napraviti pritisak, a mi ćemo morati odgovoriti svojom formacijom u skladu s time. Pa u Firenci su ljudi mjesecima raspravljali o tome igra li Fiorentina s trojicom ili četvoricom igrača otraga. Tu se vidi sposobnost trenera, stvorio je elastičnu ekipu koja mijenja oblik svojim kretanjem po terenu.”

Ko je bolji, Nikola Kalinić ili Edin Džeko?

“Oni imaju različite karakteristike. Džeko je bolji s loptom, dok Kalinić pravi bolji pritisak na protivničke defenzivce. To su dva sjajna igrača, s tim da se Džeko već dokazao na najvišem nivou. Kalinić je ove sezone stigao u Serie A i igra odličnu debitantsku sezonu”, zaključio je Spalletti.

“Je li ovo odlučujuća utakmica? Definitivno za Romu jest. Među prvih šest ekipa, mi smo ‘uljezi’, od njih se očekuje da se bore za vrh. Na početku sezone, mi smo se borili za priliku, a onda se ne dobiva jednostavno,” rekao je trener Fiorentine Paulo Sousa.