Spalletti: Džeko se sjajno žrtvovao za tim

džeko porto

Roma je u Portu izborila 1:1 u prvoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka. S obzirom na to da je više od poluvremena imala igrača manje nakon isključenja Vermaelena i da se Porto ispromašivao, trener Rimljana Luciano Spalletti bio je zadovoljan:

“Sretan sam kako smo igrali 11 na 11, ali i što smo vidjeli drugo lice tima. Ali, ima situacija u kojima moramo bolje reagovati, zrelije. Generalno sam zadovoljan.”

“Nakon što smo poveli, trebali smo biti strpljiviji, čekati ih, a umjesto toga mi smo omogućili Portu da se vrati svojim pogreškama. De Rossi je bio čistač ispred obrane, Florenzi je pao u drugom dijelu… Vermaelen? Tako iskusan igrač ne smije dobiti dva žuta kartona, pogotovo kad je drugi još žešći nego prvi.”

“Fizički smo dobri, griješili smo tehnički, i zbog toga često lovili suparnika, pri čemu se troši energija. Džeko se sjajno žrtvovao za ekipu, izvlačio se, vraćao kad nismo imali loptu… A i Salah je u drugom dijelu bio dobar.”

“Prijelazni rok? Vjerujem da mi je ekipa kompletna, ali dok god je rok otvoren, ima izbora.”

Nagađa se da su te mogućnosti Borja Valero, s kojim je Roma već dogovorila, čeka se pristanak Fiorentine, te Tielemans iz Anderlechta. A kako nadoknaditi Pjanića?

“Ne možemo žaliti za igračima koji su izabrali otići, možemo ih samo zamijeniti jednako dobrim igračima”, zaključio je Spalletti.