Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real želi Bartru

Španci najavili transfer bombu koja će razljutiti navijače Barce

bartra

Španski mediji pišu kako bi Andalužani vjerovatno pristali i na manji iznos, ali ističu i kako Betis svojeg ponajboljeg igrača neće dati ispod 20 miliona eura.

Real Madrid kreće u obnovu nakon što je dotaknuo dno. U Madridu su se riješili trenera i sada su u potrazi za novim. Ekipu je privremeno preuzeo Santiago Solari koji je do sada vodio B tim, ali vjeruje se kako će prava rekonstrukcija krenuti već na zimu.

U moru potencijalnih transfera koje bi Real trebao napraviti, španski mediji lansirali su i jedan pomalo senzacionalan. Španci pišu kako je Florentino Perez odlučio u klub dovesti dijete Barcelone koje je u katalonskom klubu provelo 14 godina.

Riječ je o stoperu Marcu Bartri koji sada nosi dres Betisa. 27-godišnji stoper sa samo devet godina došao je u Barcelonu i tamo ostao 14 godina. Za osam miliona eura prodan je Borussiji Dortmund 2016. godine. U dresu njemačkog velikana odigrao je 51 utakmicu u kojoj je zabio pet golova i upisao pet asistencija, a onda su ga prodali Betisu za 10 miliona eura.

U Betisu igra sjajno. Standardni je član prve ekipe, a dobre igre dovele su ga i do reprezentacije za koju je debitirao još 2014. godine, ali do sada je upisao tek 14 nastupa. Ipak, Realu neće biti tako lako doći do Bartre. Betis je u njegov ugovor ugradio otkupnu klauzulu koja iznosi 60 miliona eura.

Španski mediji pišu kako bi Andalužani vjerovatno pristali i na manji iznos, ali ističu i kako Betis svojeg ponajboljeg igrača neće dati ispod 20 miliona eura.

Velik je to novac za stopera, ali Realu to i nije pretjerano velik iznos za igrača koji bi pojačao propusnu odbranu i ujedno bocnuo Barcelonu dolaskom u Madrid.