Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španci otkrili pravu istinu iza seks skandala koji trese nogomet

Valbuena-Benzema

Napadač Real Madrida Karim Benzema nedavno je uhapšen u Francuskoj zbog navodnog ucjenjivanja reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuene, a sedam dana kasnije cure potpuno druge informacije.

Podsjetimo, Benzema je priznao uključenost u cijeli slučaj, ali samo kao posrednik između ucjenjivača i Valbuene, jednog od aktera seks-snimke.

Prema vlastitom iskazu, samo je savjetovao suigrača da plati 150.000 eura kako video-zapis njegove privatnosti ne procuri u javnost.

Ali, španski Ok Diario donosi preokret u cijeloj priči, da se Benzema zapravo angažovao na cijelom slučaju da pomogne prijatelju. Osim što ga je savjetovao, sam se ponudio platiti traženih 150.000 eura ucjenjivačima kako bi ostavili mu prijatelja na miru.

Kao prilog toj tezi, španski medij donosi i situaciju s društvenih mreže, na kojima se jasno ukazuje da su Benzema i Valbuena veliki prijatelji.

Potonji na svom Facebook profilu ima kao profilnu sliku fotografiju s Benzemom, a i sam napadač Reala je na Instagramu prije par sedmica objavio sliku njih dvojice s kratkom porukom: “Kleveta je oružje zavidnih.”

Kako bilo, Real je stao iza svog igrača i siguran je u njegovu nevinost.