Španci započeli pripreme za EURO 2016: Favoriti smo u Francuskoj

del boske

Vezni igrač reprezentacije Španije Cesc Fabregas vjeruje da Furija može odbraniti naslov prvaka Evrope ako ekipa bude igrala složno, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Vjerujem da smo favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva u Francuskoj. Ako svi budemo dobro, i bez povreda, mislim da imamo veliku priliku osvojiti Evropsko prvenstvo. Ipak, to treba pokazati i na terenu”, rekao je Fabregas u madridskom predgrađu Las Rozas gdje se nalazi kamp reprezentacije Španije koja je već počela sa pripremama za Francusku.

“Među favoritima su i velike reprezentacije poput Francuske, Njemačke, Belgije”, rekao je Fabregas na okupljanju svog nacionalnog tima.

Španija je osvojila posljednja dva evropska prvenstva, 2008. u Austriji i Švicarskoj, te 2012. u Poljskoj i Ukrajini, ali je na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu ispala u grupnoj fazi takmičenja.

“Moramo biti ujedinjeniji nego ikada kako bi ostvarili cilj. Znamo da smo u Brazilu bili loši. Ipak, radeći dobro Španija se može vratiti i opet biti prvak”, kazao je 29-godišnji fudbaler Chelseaja.

Španija će Evropsko prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Češke, zatim će igrati s Turskom, a onda 21. juna s Hrvatskom.