Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španija protiv BiH bez Diega Coste i Fernanda Torresa

diego-costa-del-bosque-660×440

Vicente del Bosque, selektor fudbalske reprezentacije Španije objavio je danas spisak od 25 igrača na koje bi mogao računati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a na toj listi nema napadača Diega Coste i Fernando Torresa, javlja Anadolu Agency (AA).

Shodno tome, Španci će i u prijateljskoj utakmici koja će prethoditi EURO 2016, u St. Gallenu 29. maja protiv Bosne i Hercegovine igrati bez pomenutih zvijezda Chelseaja i Atletico Madrida. Protiv BiH Del Bosque će poštedjeti i igrače Real Madrida sa danas objavljenog spiska (Isco, Lucas Vazquez, Sergio Ramos, Dani Carvajal), te Atletico Madrida (Koke, Saul Niguez), koji će dan uoči test susreta u Švicarskoj u Milanu igrati finale Lige prvaka.

Del Bosque je saopćio da Diega Costu nije pozvao zbog neizvjesnosti o njegovom stanju uslijed niza povreda, ali i da unatoč tome što se ranije nalazio među opcijama Torres nije našao na spisku putnika na EP.

Na široj listi igrača za šampionat u Francuskoj nema ni Juana Mata, niti Paco Alcacera.

Na Del Bosqueovom širem spisku za EP su: Iker Casillas (Porto), David De Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla) – golmani; Jordi Alba, Gerard Pique, Marc Bartra (Barcelona), Sergio Ramos, Dani Carvajal (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Juanfran (Atletico Madrid) – odbrana; Sergio Busquets, Andres Iniesta (Barcelona), David Silva (Manchester City), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Koke, Saul Niguez (Atletico Madrid), Cesc Fabregas (Chelsea), Thiago Alcantara (Bayern), Isco (Real Madrid), Bruno Soriano (Villarreal) – vezni red; Pedro Rodriguez (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Nolito (Celta Vigo), Lucas Vazquez (Real Madrid) – napad.

U pripremnom periodu Španci će, izuzev sa BiH, snage odmjeriti i sa Južnom Korejom (1. juna u Salzburgu), kao i Gruzijom (7. juna u Getafeu).

Na EURO 2016 nastupit će u grupi “D” protiv reprezentacija Hrvatske, Češke i Turske. Evropsko prvenstvo održat će se u Francuskoj od 10. juna do 10. jula ove godine, piše Anadolu Agency.