Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Busquets pozitivan

Španija zbog koronavirusa pozvala još četiri igrača za EURO

luis enrique (1)

Španija na EURU igra sa Švedskom na otvaranju grupe E sljedeći ponedjeljak

Španska nogometna reprezentacija pozvala je još četvoricu igrača, koji će trenirati u zasebnom “balonu”, a sve zbog pozitivnog testa kapetana Sergia Busquetsa na covid-19 tokom vikenda.

Novopozvani Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (Valencia) i Brais Mendez (Celta Vigo) neće ostati u španskom kampu u Las Rozasu niti će biti uključeni u ostatak priprema ekipe, koji se trenutno izoliraju.

“Kao uvjet za moguće posljedice koje bi mogle proizaći iz pozitivnog testa Sergia Busquetsa, trenersko osoblje odlučilo je pozvati četiri igrača kako bi nadopunili treninge tokom sljedećih nekoliko dana pod vodstvom selektora Luisa Enriquea u paralelnom balonu”, stoji u saopćenju španskog saveza.

Španija u utorak ima prijateljsku utakmicu s Litvanijom, ali će igrati sastav do 21 godine, koji je upravo završio nastup na Evropskom prvenstvu U21, gdje je stigao do polufinala, dok je A reprezentacija u izolaciji.

Španija na EURU igra sa Švedskom na otvaranju grupe E sljedeći ponedjeljak.

U ponedjeljak nije otkriven slučaj nijedan Covid-19 u ekipi Portugala, koja je igrala sa Španijom u prijateljskom dvoboju dva dana prije nego što je kapiten Sergio Busquets u nedjelju bio pozitivan.

“Nakon kontakta sa zaraženim ljudima, uvijek pomislimo na najgore, ali svi smo napravili test i svi smo negativni. Ovaj virus je lutrija, to je nešto što ne možemo objasniti jer ga svako može dobiti”, rekao je portugalski igrač Joao Cancelo.