Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

El Chiringuito

Španska TV u dva ujutro šokirala javnost, objavili da Ramos odlazi iz Reala (VIDEO)

Dobro obaviješten izvor spomenute TV kuće tvrdi kako je nepovratno puklo između kluba i kapitena

Španska televizija El Chiringuito javlja da Sergio Ramos (34) sigurno napušta Real Madrid na kraju sezone i to besplatno po isteku ugovora koncem lipnja.

Dobro obaviješten izvor spomenute TV kuće tvrdi kako je nepovratno puklo između kluba i kapitena. Informacija je puštena u eter oko dva sata poslije ponoći s nedjelje na ponedjeljak, prenosi Index.

Real sa svojim kapitenom pregovara mjesecima i te dvije strane su nikad dalje od dogovora. Real igračima starijima od 30 godina ne nudi ugovore na duže od godinu dana i tu politiku nije želio promijeniti čak ni za Ramosa. njemu je ponuđen ugovor na još godinu dana uz 10.8 miliona eura plaće, odnosno deset posto manje nego što sad ima, zbog mjera štednje.

Ali Ramos je insistirao na dvogodišnjem ugovoru i 12 miliona eura godišnje plaće, što Real nije želio ponuditi. Pregovori su uglavnom išli preko menadžera, ali je Perez krajem prošle godine zatražio od Ramosa da se osobno sastanu i pokušaju se dogovoriti. Međutim, ni taj sastanak nije dobro prošao.

Ramos bi tako mogao otići iz Reala nakon 16 uspješnih godina. Za njega su zainteresirani gotovo svi evropski velikani. Bayern, PSG, Manchester City, Manchester United i Liverpool rado bi ga vidjeli u svojim redovima.