Fudbal

špekulacije

Španski list AS tvrdi: Bayern pojačava zvijezda Real Madrida?

06/08/2019

Navodno su Bavarci zainteresovani da velškog reprezentativca dovedu na posudbu, no nije nemoguće i da u potpunosti otkupe njegov ugovor od Kraljeva.

Iako su se iz Bayerna nedavno očitovali kako ne žele više spominjati ime Leroy Sanea, fudbalera koji je pod ugovorom s Manchester Cityjem, i ptice na grani znaju da je njemački reprezentativac i dalje prva meta prvaka Njemačke.

Ipak, španski list AS u priču o Bayernovim pojačanjima “uveo” je iznenada i Garetha Bale, fudbalera Real Madrida, koji nije u najboljim odnosima sa Zinedineom Zidaneom, a čini se kako na Santiago Bernabeu jedva čekaju da mu vide leđa.

Navodno su Bavarci zainteresovani da velškog reprezentativca dovedu na posudbu, no nije nemoguće i da u potpunosti otkupe njegov ugovor od Kraljeva.

U pozadini svega se kriju jako dobri odnosi dva kluba, o čemu svjedoči i dogovor o posudbi Jamesa Rodrigueza koji je od 2017. do 2019. godine igra za Bayern. Bale s druge strane ima važeći ugovor s Realom do 2022. godine i prilično visoku plaću.

Ono što ne ide prilog Bayernu je činjenica da Bale baš ni nije nego dugoročno rješenje za sastavljanje ekipe za budućnost, a i njegov agent je u nedavnoj izjavi isključio mogućnost bilo kakve posudbe.

Dio koji je olakšavajući u eventualnom transferu jeste Adidas, čiju opremu nosi Bayern, a s kojim je Bale također pod ugovorom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.