Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kriza katalonaca

Španski mediji: Koemanu se sprema otkaz, Barca ponudila posao novom treneru

Laporta Koemanu zamjera defenzivnu postavku zbog koje je Barcelona izgledala nikad lošije unazad desetak godina

U Španiji su sve glasnije vijesti o smjeni Ronalda Koemana. Barcelonin gazda Joan Laporta bio je ljutit na Koemana nakon teškog 3:0 poraza od Bayerna na Nou Campu u prvom kolu Lige prvaka.

Laporta Koemanu zamjera defenzivnu postavku zbog koje je Barcelona izgledala nikad lošije unazad desetak godina. Navodno ni igrači nisu sretni s Koemanovim idejama pa se smatra da je Nizozemac blizu otkaza, prenosi Index.

Barcelona za to vrijeme traži njegovog nasljednika. Novinar Sporta Toni Juanmarti piše da je Barcelona kontaktirala Jordija Cruyffa (47), sina nizozemskog velikana Johana.

Laporta je htio dovesti Jordija Cruyffa za trenera prve ekipe, ali na kraju je dobio odbijenicu, što je iznenadilo klupske čelnike. Cruyff trenutno radi kao sportski savjetnik u klubu, a ima i ponešto trenerskog iskustva.

Samostalno je vodio Maccabi Tel Aviv, Chongqing Lifan, Shenzen i reprezentaciju Ekvadora. U Maccabiju je od 2012. do 2017. bio sportski direktor, a isti je posao obavljao od 2010. do 2012. u ciparskom AEK-u iz Larnace.

U karijeri je igrao za Barcelonu B, Barcelonu, Manchester United, Celtu Vigo, Alaves, Espanyol, Metalurg Donjeck i Vallettu.