"Noćna mora"

Španski mediji: Poginuli smo isto kao u Rusiji. Mislili smo da smo kraljevi, ispali smo prosjaci

spanija sp katar

“Baš kao i prije četiri godine, imamo isti osjećaj udaranja u zid. Španija je izgubila od Maroka i napušta Katar s jednom jedinom pobjedom (7:0 protiv Kostarike) zbog koje smo vjerovali da smo kraljevi. Sad vidimo da smo prosjaci”, piše novinar AS-a

Maroko je napravio veliko iznenađenje i u osmini finala SP-a je izbacio velikog favorita, Španjolsku. Nakon 120 minuta bilo je 0:0, a u raspucavanju je Maroko slavio 3:0. Briljirao je u raspucavanju jedanaesteraca golman Bono, koji je odbranio dva udarca Špancima, a Sarabia je pogodio stativu. Maroko u četvrtfinalu čeka bolja ekipa iz susreta Portugala i Švicarske.

Španski mediji su u šoku. Prvi naslovi su defetistički, tako je Marca izvještaj s utakmice naslovila “noćnom morom”. AS je donio naslov ”Španija poginula baš kao u Rusiji”, podsjećajući da je Furija i tada u ovoj fazi na penale ispala od domaćina, prenosi Index.hr.

”Zbogom Svjetskom prvenstvu. Baš kao i prije četiri godine, imamo isti osjećaj udaranja u zid. Španija je izgubila od Maroka i napušta Katar s jednom jedinom pobjedom (7:0 protiv Kostarike) zbog koje smo vjerovali da smo kraljevi. Sad vidimo da smo prosjaci. Rezultat mi nije važan, rekao je Luis Enrique prije ove utakmice. Ta fraza sad zvuči kao epitaf. Španija je igrala jako loše i ispala je od Maroka, kojem je ovo četvrtfinale najveći rezultat u povijesti. Na Španiji je sad da dobro razmislimo što dalje”, piše novinar AS-a.