Jose Alvarez Haya

Španski novinar: Laporta “divljao” nakon Intera, umoran je od nekih igrača Barce

laporta

“Laporta je umoran od nekih igrača. Ljut je baš zbog njih. Umoran je od određenih imena, o kojima je govorio posljednjih sedmica. Sportski direktor Alemany nije ugrožen”

Španski novinar Jose Alvarez Haya tvrdi da je Barcelonin predsjednik Joan Laporta posve izgubio razum nakon što je Barcelona odigrala 3:3 protiv Intera u četvrtom kolu Lige prvaka. Podsjetimo, nakon četiri kola Barcelona zaostaje tri boda za drugoplasiranim Interom i sada više ne ovisi sama o sebi.

Realnije je da će skupa Xavijeva ekipa završiti u Europa ligi.

“Mateu Alemany i Jordi Cruyff pokušali su smiriti Laportu. Bio je totalno izvan kontrole. Želio je uništiti sve jer vidi da je projekt ugrožen. Laporta je bio jako uzbuđen zbog Lige prvaka. U januaru će već napraviti neke promjene. Situacija nakon Intera bila je komplicirana”, rekao je Alvarez u El Chiringuitu.

“Laporta je umoran od nekih igrača. Ljut je baš zbog njih. Umoran je od određenih imena, o kojima je govorio posljednjih sedmica. Sportski direktor Alemany nije ugrožen”, dodao je.

Barcelona je minulog ljeta potrošila 333 miliona eura. U klub su stigli Raphinha iz Leedsa za 58 miliona eura, Jules Koundé za 50 miliona eura, Robert Lewandowski za 45 miliona eura, a po isteku ugovora Barcelona je dovela Francka Kessieja iz Milana, Andreasa Christensena iz Chelseaja, Hectora Bellerina iz Arsenala te Marcosa Alonsa iz Chelseaja.

U nedjelju od 16:15 Barcelona gostuje kod Real Madrida u El Clasicu.