Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neobična dijeta

Španski reprezentativac jede kao pećinski čovjek: “Tako živim, tako ću i umrijeti”

Marcos Llorente
Foto: Instagram

“Ova dijeta je stil života. Tako živim, tako ću i umrijeti”

Vezni igrač Atletico Madrida i španske reprezentacije Marcos Llorente (29) hrani se poput pećinskog čovjeka.

Riječ je o paleolitskoj dijeti koja podrazumijeva konzumiranje hrane koju su uzimali ljudi iz vremena Starijeg kamenog doba. Preciznije, Llorente jede meso, voće, povrće, ribu, jaja, orašaste plodove i slično.

S druge strane, primjerice, ne jede rižu, tjesteninu, hljeb, brašno, mliječne proizvode, mesne prerađevine i rafinirane ugljikohidrate.

“Jedem ono što se jelo u paleolitiku. Morao sam eliminirati rafiniranu hranu, ne smijem je ni gledati, ni žitarice. Ova dijeta je stil života. Tako živim, tako ću i umrijeti. Činim to zbog vlastitog zdravlja, ne samo zbog nogometa. Nastavit ću se brinuti o sebi i kada završim karijeru”, rekao je Llorente za Cadenu SER.

Llorente je prošao sve uzraste Real Madrida te nastupao za njegovu rezervnu i prvu ekipu. Kratko je bio u Alavesu, dok ga je Atletico doveo 2019. godine za 30 miliona eura. U Atletico je odradio 194 utakmice, postigao 27 i asistirao za 28 pogodaka. Ima 18 nastupa za špansku reprezentaciju, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 30 miliona eura.