Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spektakl u Švedskoj: Posljednji test za Srbiju i oproštaj Zlatana Ibrahimovića

Foto: Screenshot/ YouTube
Zlatan Ibrahimović

“Svako putovanje ima svoj kraj, a 8. juna će mojoj avanturi u fudbalu doći kraj”, rekao je Ibrahimović u najavi utakmice sa Srbijom

Posljednji test pred odlazak na Evropsko prvenstvo nogometnu reprezentaciju Srbije očekuje danas u Stockholmu od 18 sati, gdje će se sastati sa selekcijom Švedske.

Ujedno bit će ovo i oproštajna utakmica za velikog Zlatana Ibrahimovića.

“Svako putovanje ima svoj kraj, a 8. juna će mojoj avanturi u fudbalu doći kraj”, rekao je Ibrahimović u najavi utakmice sa Srbijom.

Uprkos tome što Srbija možda nije oduševila igrom protiv Austrije, selektor Dragan Stojković smatra da nema razloga za strah i pesimizam. Ipak, treba sačekati kraj večerašnjeg meča sa Šveđanima, kada će biti jasno ima li ili nema razloga za brigu.

“Nama je ovo pripremna utakmica za Evropsko prvenstvo, a Švedska je odlična ekipa bez obzira na negativne epiloge u kvalifikacijama ili Ligi nacija. U procesu su stvaranja ekipe, oni imaju sedam igrača u Premier ligi, trojicu u Seriji A. Sve to govori o njihovom kvalitetu. Imaju igrače svetske klase. Očekuje nas definitivno teška utakmica. Za nas je to posljednji test, trudićemo se da odigramo na maksimalnom nivou i sprovedemo neke ideje koje spremamo za Evropsko prvenstvo. Da se ne ponove neke stvari iz meča sa Austrijom“, rekao je Stojković u najavi utakmice sa Švedskom u Stockholmu.

Direktan TV prenos meča gledaoci u BiH mogu pratiti na kanalu Arena 1 Premium. Na istom kanalu osiguran je i prenos današnjih prijateljskih utakmica Slovenija – Bugarska (15:00) i Španija – Sjeverna Irska (21:30).