Fudbal

Navijači Legije “zapalili” stadion bez ijedne bačene baklje

02/10/2015

Navijači varšavske Legije prije utakmice 2. kola grupe Europa Lige protiv Napolija priredili su lijepu koreografiju s hiljadama zastavica nakon koje je uslijedila fantastična, već odavno neviđena bakljada.

Gorjela su oba sprata sjeverne tribine Stadiona poljske vojske i to tako da su vatre krenule iz nekoliko epicentara, da bi se iz svakog “vulkana” širile dalje prije nego što je “bakljena stihija” zahvatila cijeli sjever.

Osim što su sa stotinjak baklji napravili pirotehnički spektakl za pamćenje, navijači Legije pokazali su kako je bakljade, pa čak i u ovakvom, ogromnom opsegu, moguće izvesti bez ružnih i potencijalno opasnih posljedica – bacanja bengalki u teren ili kako su to dan ranije uradili navijači Benfice – na suparničke navijače. Jer nijedna od brojnih baklji nije bačena u teren ili na prostor između tribina i terena.

Naravno, nema sumnje kako će pravednici iz Nyona opet kazniti varšavski klub zbog paleži, ali poljski navijači pokazali su kako postoji ogromna razlika između pirotehničkog spektakla, koji u sjećanju ostane neusporedivo duže od same utakmice (pobjeda gostiju 2:0) i opasnog napada bakljama, tačnije “vatrenim oružjem”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.