Spektakularan doček za igrače Slobode u Tuzli (VIDEO)

navijaci
Foto: Bportal

Blizu 2.000 navijača dočekalo je sinoć ispred stadiona Tušanj nogometaše Slobode koji su pobjedom protiv Sarajeva (3:0 i 2:1) izborili polufinale Kupa BiH.

Uz već ustaljenu scenografiju u ovakvim prilikama, uz „bengalke“, zastave i razne navijačke rekvizite, pripadnici navijačke skupine “Fukare” i drugi ljubitelji sporta, dočekali su autobus s nogometašima i počelo je veliko slavlje.

Strijelac dva gola protiv Sarajeva, Mladen Veselinović, našao se na rukama razdraganih navijača.
“Sloboda šampion”,“titula je naša”, „najbolji smo, najbolji“…orilo se Tuzlom.

Policija je osiguravala mjesto proslave, ali nikakvih incidenata nije bilo.

– Slobodu smo ovako dočekali i kada je ispala iz Premijer lige, a kako nećemo sada kada igra uspješno i u Kupu i u prvenstvu – kazao je navijač Mirza, član skupine “Fukare”.

Među slavljenicima nije bilo šefa struke Husrefa Musemića i kapitena Zajka Zebe koji su ostali u Sarajevu, ali će se već danas priključiti ekipi u Tuzli.

Stariji navijači Slobode sinoćnji doček nogometaša uspoređuju s onim od prije 47 godina, kada se Sloboda pobjedom protiv Budućnosti u Podgorici (3:0, u Tuzli je bilo 1:1) izborila plasman u Prvu ligu bivše Jugoslavije, koju nakon toga nije napuštala punih 40 godina. Slično je bilo i juna 1977. godine nakon pobjede na Tušnju protiv Radničkog iz Niša (2:0) i izborenog Kupa UEFA.

U novije doba, pamti se slavlje na ulicama Tuzle nakon pobjede protiv Igmana iz Konjica, 31. maja 2014. godine (3:0), kada su se „crveno-crni“ pod komandom Miroslava Ćire Blaževića vratili u Premijer ligu BiH.