Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mediji pišu

Spisak potencijalnih kupaca Chelseaja bit će skraćen na tri imena

chelsea fb (1)

. Tokom narednih nekoliko sedmica

Američka banka Raine grupa, koja nadgleda prodaju fudbalskog kluba Chelseaja, planira da suzi spisak potencijalnih kupaca na tri imena u toku dana ili sutra, saznaje agencija Reuters.

Chelsea je prvobitno dao na prodaju dosadašnji vlasnik Roman Abramovič nakon ruske invazije na Ukrajinu prije nego što je britanska vlada uvela sankcije ruskom oligarhu i tako praktično preuzela kontrolu nad klubom.

Raine grupa je postavila rok za davanje ponuda do 21.00 prošlog petka. Nekoliko ponuda je javno objavljeno, dok izvori Reutersa navode da je bilo mnogo ponuda koje su podnesene u tajnosti.

Neke su tek sad javno objavljuju, poput one globalne investicione kompanije “Centricus” sa sjedištem u Londonu, iza koje stoje koosnivač Nizar Al-Basam i izvršni direktor Garth Ritchie, koji su vlasnici godišnjih ulaznica za utakmice Chelsea.

Reutersu je rečeno da će Raine, u konsultaciji sa klubom, suziti izbor na tri imena. Tokom narednih nekoliko sedmica potencijalnim kupcima vlada mora da izda posebnu dozvolu pošto dobije dokaz da Abramovič od prodaje neće ostvariti finansijsku dobit.

Nakon toga potencijalni kupac će morati da prođe i test vlasnika i direktora klubova Premijer lige.

U petak su objavljenje tri ponude – britanskog investitora Nicka Candyja, vlasnika Chicago Cubsa, porodice Ricketts, i zajednička ponuda bivšeg predsjednika Liverpoola Martina Brotona i predsjednika Svjetske atletike Sebastiana Coea.