Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stiže ikona reala

“Spomenik u Parizu”: Pogledajte kako je ugledni L'Equipe najavio dolazak Ramosa

sergio-ramos

Ramosu je ugovor s Realom završavao 30. juna, a klub mu je još prošle godine ponudio produženje. Međutim, s obzirom na Ramosovu dob (u martu je navršio 35) te koronakrizu, ponudio mu je produženje na samo jednu sezonu te smanjenje plaće za 10 posto

Sve je dogovoreno između PSG-a i Sergija Ramosa, tačnije njegovog brata i menadžera Renea.

Legenda Reala danas dolazi u Pariz na ljekarski pregled, a najkasnije sutra će potpisati dvogodišnji ugovor s novim klubom.

Tim povodom je pariški L'Equipe, ugledni sportski dnevnik, promijenio grb grada i kluba.

I to tako da je na mjesto Eiffelovog tornja stavio Sergija Ramosa uz natpis “Spomenik u Parizu”.

Velikan i kapiten Reala, koji je od 35 godina njih 16 proveo u klubu za koji je odigrao 671 utakmicu i vodio ga do svih nacionalnih, kontinentalnih i svjetskih naslova, prije tri sedmice je u suzama napustio klub svog života.

Ramosu je ugovor s Realom završavao 30. juna, a klub mu je još prošle godine ponudio produženje. Međutim, s obzirom na Ramosovu dob (u martu je navršio 35) te koronakrizu, ponudio mu je produženje na samo jednu sezonu te smanjenje plaće za 10 posto.

Godišnje Ramos zarađuje 12 miliona eura. Nikako nije htio pristati na skidanje plaće. Osim toga, insistirao je na dvogodišnjem produženju.

Perez nikako nije htio popustiti i to je dovelo do rastanka, ali PSG je prihvatio Ramosove uslove koje Real nije želio ispuniti.